Què implica el reconeixement del Departament d'Educació?

L’Escola de Música Vila de Falset és Escola de Música Autoritzada pel Departament d’Educació des de l’any 2018.
Codi d’inscripció 43013014.

Formar part del sistema educatiu

Com a Escola de Música autoritzada pel Departament d’Educació de titularitat privada, formem part del sistema educatiu com a centre de règim especial.

Això suposa estar sota la supervisió del Departament d’Educació i, per tant, complir la normativa establerta en el Decret 179/1993, de 27 de juliol, pel qual es regulen les escoles de música i de dansa.

Per tant, estem inclosos en l’àmbit d’actuació de la Inspecció d’Educació i estem obligats a oferir uns estàndards de qualitat específics

Reconeixement de matèries

A les escoles de música com la nostra, autoritzada pel Departament d’Educació, s’imparteixen ensenyaments no reglats, que aporten una formació teòrica i pràctica a l’alumnat que els permet gaudir de la pràctica musical individual i de conjunt.

L’oferta formativa és oberta i flexible; s’imparteixen programes de diferents intensitats i estils per a alumnes de totes les edats. Aquests estudis no porten a l’obtenció de títols amb validesa acadèmica oficial.

Tanmateix, l’alumnat que estigui cursant simultàniament l’ESO o el batxillerat i estudis de música en una escola de música autoritzada pot sol·licitar el reconeixement de les matèries que es descriuen a la resolució d’organització i funcionament dels centres en cada curs acadèmic.

Capacitatció per accedir al Grau Professional del conservatori i a altres estudis

A la nostra Escola de Música s’ofereix un itinerari musical enfocat als instruments de Banda, característics del la nostra cultura i tradició, amb la finalitat de promoure el gaudi en la pràctica musical tant a nivell individual com col·lectiu.

A més, estudiar a l’escola de música de Falset capacita per accedir al Grau Professional impartit al Conservatori i altres carreres relacionades amb el món musical: interpretació, producció artística, tècnic/a de so, etc., i aporta una preparació excel·lent alhora de cursar el batxillerat artístic.