Les Set Paraules de Jesucrist a la Creu tornen a Falset

El passar Divendres Sant 7 d’abril l’Associació Musical va tornar a oferir la producció Les Set Paraules de Jesucrist a la Creu després de l’aposta de l’Ajuntament de Falset per l’espectacle.

Aquesta producció, ideada per Carles Capseta, director de la Banda, recupera una vella partitura cedida per Josep Maria Cots, escrita pel seu tiet, Josep Maria Montlleó (1875-1953) i que s’estrenà a Falset el 1934 per a cor mixt i orgue. Aquesta recuperació es realitza a través d’un arranjament i adaptació per part de Carles Capseta i Ernest Manchón, per a banda i corals i que guardant d’inspiració el nucli la composició original, s’ha revestit harmònicament i modificat estructuralment amb episodis instrumentals, introduccions i textures tant homofòniques, predominants a l’original, com contrapuntístiques.

Les Set Paraules de Jesucrist a la Creu és una obra que segueix la tradició musical que va iniciar Franz Josep Haydn en musicar aquest sermó inspirant-se en diferents textos evangèlics. Aviat es compongueren versions instrumentals i corals per tota Europa com la del mestre Josep Maria Montlleó

Després de l’èxit de l’any passat, amb un cor format per la Coral Vila de Falset, el Prades Cor i la Coral Antistiana de la Bisbal del Penedès i conjuntament amb la Banda Vila de Falset, es va tornar a repetir el mateix format que pretén tornar a fer gaudir un públic content de recuperar una tradició i el llegat musical d’un gran músic i compositor falsetà.